Nyhetsrum

 

Har du tröttnat på att mobilen dör just när du ska ta den där perfekta bilden? Eller tillhör du dem som måste bära runt på mobila ”power banks” så fort du är ute ur huset mer än några timmar? Här kommer 3 enkla tips på hur du förlänger batteritiden på din smartphone.

Den 3:e april 1973 ringdes världens första mobilsamtal. Det var Motorolas ingenjör, Martin Cooper, som ringde till konkurrenten Joel Engel på Bell Labs (idag At&T). Han undrade om samtalet hördes bra innan han meddelade att han ringde från ”en mobiltelefon, en sann bärbar, handhållen, äkta mobiltelefon”.

Har du spräckt skärmen på din iPhone och står i valet och kvalet om du ska skicka in den till en auktoriserad verkstad för lagning eller våga testa något av alla reparationsställen som utlovar ”originalkvalitet” på sina delar och lockar med ”bästa priset” reklam?

Vad är egentligen skillnaden på en Apple auktoriserad serviceverkstad och de så kallade piratverkstäderna? Bara telefonen funkar igen så är väl allt lugnt, eller? Nja, tyvärr får du inte samma garanti och reservdelar överallt och dessutom riskerar du att få en dyr överraskning om du senare hittar fabrikationsfel på din telefon. Låt oss försöka reda ut skillnaden så du lättare kan fatta ett välgrundat beslut.

Ibland kan det vara svårt att veta om man ska satsa på att laga en söndrig telefon eller skrota den och köpa en ny. Till stor del beror det såklart på vad telefonen varit med om. Men oavsett om det handlar om dagligt slitage eller du har råkat tappa den på en sten mitt i en vattenpöl kan det vara bra att tänka igenom vissa saker.

Sida 1 av 2

Auktoriserad märkesverkstad för

apple autorised logosamsung reparationHuawei reparation

microsoftoneplus